Bernadette Jansen


Doet graag verschillende dingen tegelijk en heeft

vanuit haar brede maatschappelijke belangstelling gekozen voor nevenfuncties waarbij haar ervaring en leergierigheid goed samenkomen: zoals toezichthouder bij MEE Gelderse Poort www.meegeldersepoort.nl.
Een gedeelte van haar tijd besteedt Bernadette tenslotte als bestuurslid aan
www.ru.nl/snuf.

Heeft de persoonlijkheidstest van de Volkskrant gedaan en die zegt over Bernadette dat

ze typische leiderschapskwaliteiten bezit; weet hoe ze zaken moet aanpakken; overzicht heeft en anderen tot betere prestaties kan brengen, door ze te helpen bij het ontdekken van hun talent. Haar sterke kanten: o.a. belangstellend/nieuwsgierig, enthousiast, rechtvaardig, leider, humoristisch, liefdevol en sociaal vaardig. Daar wordt een mens bescheiden van... ;-)

Heeft in haar bagage dat ze....

sociologie studeerde in Nijmegen Ze ging daarna als beleidsadviseur aan de slag in een Achterhoekse gemeente; leerde alles over weerstand en succes als emancipatiecoördinator in Roermond; was adviseur met betrekking tot het opbouwwerk via een bureau in Waalwijk; hielp lokaal slachtofferhulp op poten zetten in Venlo; ging in Twente aan de slag als 'Task Forcer' en maakte de overstap naar stadsdeelmanager in Enschede Zuid en vervolgens gemeentesecretaris in Wehl. Na een gemeentelijk fusietraject volgde een interessant verandertraject in Doetinchem, ten behoeve van een verbeterde projectenorganisatie voor stedelijke vernieuwing.
Een lang gekoesterde wens werd daarna vervuld door onderwijs te gaan geven, en wel Integrale Veiligheidskunde aan de Saxion Hogeschool in Enschede en Deventer. Daarna heeft ze anderhalf jaar als interim manager op verschillende afdelingen leiding gegeven in de gemeente Oude IJsselstreek en tussendoor af en toe nog lesgegeven. En heeft een intern gemeentelijk onderzoek gedaan naar de tegenvallende snelheid in de woningbouwproductie in Apeldoorn. Ruim zes jaar was ze lid, resp.voorzitter van de rekenkamercommissie in Rheden. En nu tot haar grote genoegen raadsgriffier in Voorst.

Ook leuk is dat....

Bernadette graag met haar hond Baloe de Veluwe onveilig maakt, of rondscheurt op haar ijzeren ros - een Harley Davidson Sportster om precies te zijn. Dat past ook goed bij de wilde haren die maar niet weg willen als het gaat om het promoten van meer vrouwen in topfuncties!

"Kijk ook eens op http://nl.linkedin.com/in/bernadettejansen" 
En volg haar op twitter waar ze actief is onder de naam ‘aaardigedaame’